Τρίκαλα

Μια πόλη ζωντανή με ευρωπαϊκή φινέτσα. Ανακαλύψτε τις ομορφιές της πάνω σε ένα ποδήλατο. Ακολουθήστε τους δρόμους κρασιού των Μετεώρων και επισκεφτείτε τα οινοποιεία της περιοχής για μια «μεθυστική» μύηση στην παραγωγή του ντόπιου κρασιού. Πάρτε μέρος στις εκδρομές που οργανώνονται για μανιταροκυνήγι στο δάσος. Προπαντός «εντρυφήστε» στην τοπική κουζίνα συμμετέχοντας σε φεστιβάλ γαστρονομίας και βέβαια δοκιμάζοντας τα πιάτα της στα μαγαζιά της πόλης.

Χτισμένη στο θεσσαλικό κάμπο διασχίζεται από τον Ληθαίο ποταμό. Δέκα μονότοξα γεφύρια ενώνουν τις δύο πλευρές της πόλης. Δεντροφυτεμένες πλατείες, πεζόδρομοι, αμέτρητα ποδήλατα και μυρωδιά καφέ διάχυτη στην ατμόσφαιρα. Ζωή, κίνηση, διαδρομές στην ιστορία και τις συνοικίες της.

Περπατήστε την ή καλύτερα για να μπείτε στους ρυθμούς της, γνωρίστε την πόλη με το ποδήλατο. Η αρχή θα γίνει από τη γαλλική γέφυρα, όπου θα ρεμβάσετε με φόντο τα χρώματα που παίρνουν τα νερά του ποταμού στο φως. Ο περίπατος στις όχθες του ποταμού, που στολίζουν πλατάνια και αγριοκαστανιές, θα σας οδηγήσει στην Παλιά Πόλη. Πόσο παλιά; Μέχρι την αρχαία Τρίκκη της 3ης χιλιετίας π.Χ., την πόλη όπου έδρασε ο Ασκληπιός.

Το Βαρούσι, η παλιά συνοικία των Χριστιανών, υπενθυμίζει το αρχοντικό παρελθόν της πόλης. Διώροφα αρχοντικά, εκκλησίες βυζαντινές και πολλά μικρά πλακόστρωτα στενά. Αυτά θα σας μεταφέρουν στο Κάστρο του Ιουστινιανού και στον πύργο με το Ρολόι του 17ου αιώνα. Σειρά έχουν τα Μανάβικα, η παλιά φτωχογειτονιά που σήμερα προσφέρει στιγμές ανάπαυλας και δροσιάς με τα ταβερνάκια της, τα μπαρ και τα cafe. Αλλά και ο Προφήτης Ηλίας, ο μικρός καταπράσινος λόφος με το ζωολογικό κήπο και την πανοραμική θέα της πόλης, θα σας ενθουσιάσει

Από την πολυσύχναστη Ασκληπιού θα φτάσετε στο Μύλο Ματσόπουλου, το βιομηχανικό συγκρότημα που λειτουργεί ως πολιτιστικός χώρος όλο τον χρόνο. Την τιμητική του, όμως, έχει τα Χριστούγεννα που μετατρέπεται σε Μύλο των ξωτικών, για να σκορπίσει χαρά σε όλα τα παιδιά. Το καράβι των πειρατών, το σπίτι του Αη Βασίλη, το απίθανο FunPark, το παγοδρόμιο, μεταδίδουν τη μαγεία των Χριστουγέννων σε μικρούς και μεγάλους.