Ο Όλυμπος στο ποτήρι μας

Μοιραζόμαστε το νέκταρ των Θεών, γευόμαστε την «αμβροσία» της απόλαυσης.

Ταξιδεύοντας στους “δρόμους του κρασιού των 12 Θεών”, αποκομίζουμε κορυφαίες οινικές εμπειρίες σε ορισμένα από τα διεθνώς αναγνωρισμένα οινοποιεία.

Η ιστορία του κρασιού γράφεται στη Ραψάνη

Βαθύ ρουμπινί, αρώματα βατόμουρου και δαμάσκηνου ή ντελικάτης βανίλιας – όλα σφραγίζουν με την παρουσία τους τα κρασιά που παράγονται στους αμπελώνες της Λάρισας, της καρδιάς της θεσσαλικής οινοπαραγωγής. Θεϊκό νέκταρ κάτω από το βλέμμα του Ολύμπου γευόμαστε στη Ραψάνη, τη γενέτειρα του ομώνυμου κρασιού ΠΟΠ. Η περιπέτεια της ανακάλυψης του οίνου ξεκινά από τα σύγχρονα οινοποιεία, τη γευσιγνωσία και συνεχίζεται στο Rapsani Wine Adventure: διασχίζοντας με τα τζιπ καταπράσινες τοποθεσίες στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου, συναντάμε μικρά αμπελοτόπια. Στο προαύλιο της Μονής Αγίων Θεοδώρων, συνοδεύουμε τα μοναδικά κρασιά με τοπικά τυριά κι αλλαντικά. Ποια η ιστορία πίσω από το μπρούσκο; Ποια τα εργαλεία της αμπελοκαλλιέργειας πριν από 2 αιώνες; Απαντήσεις θα βρούμε στο Μουσείο Αμπέλου και Οίνου στο γραφικό χωριό της Ραψάνης.

Η γλυκιά μέθη του Τυρνάβου

Στο άκουσμα του «Τύρναβου», συνειρμικά τρέχουμε στο ξακουστό τσίπουρο. Ωστόσο, η καθόλου τυχαία ονομασία «Παλαιά Άμπελος» στην ίδια περιοχή, είναι ζωντανή απόδειξη της μακρόχρονης αμπελοκαλλιέργειας: Σε “γαλλο-ελληνική” συμμαχία οφείλονται οι ποικιλίες που καλλιεργούνται και θα εξερευνήσουμε στα επισκέψιμα οινοποιεία του τόπου.

Οινική απόλαυση στην Ελασσόνα

Cabernet Sauvignon ή Merlot; Ανεξάρτητα από την επιλογή, η ικανοποίηση είναι εξασφαλισμένη καθώς οι πρόποδες του Ολύμπου αποδεικνύονται το ιδανικό λίκνο της οινοποιητικής παραγωγής στην περιοχή. Ας αφεθούμε σε μεθυστικές διαδρομές στη σκιά του Ολύμπου!