Καλαμπάκα

Απλώνεται στη σκιά των Μετεώρων με τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη. Εδώ όμως θα βρείτε και άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Η τρίκλιτη βασιλική της Κοίμησης της Θεοτόκου είναι ένα από αυτά, όπως και η επαγγελματική Σχολή Ξυλογλυπτικής, όπου οι νέοι εκπαιδεύονται στη χειροτεχνία ξύλου διασώζοντας ταυτόχρονα τη λαϊκή τέχνη. Στο Καστράκι αξίζει να βρεθείτε στη γιορτή του Αϊ Γιώργη Μαντηλά. Οι νέοι κρεμάνε στο ξωκκλήσι τα καινούρια μαντήλια, για να μοιράσουν τα παλιά ως φυλαχτά στους προσκυνητές.

Οι κάτοικοι προβάλλουν με υπερηφάνεια την τοπική τους κουζίνα στο Meteorisimo, το φεστιβάλ γαστρονομίας. Εκεί, θα γνωρίσετε τα τοπικά προϊόντα, θα δοκιμάσετε γεύσεις και θα μάθετε συνταγές που θα αφήσουν άφωνους τους καλεσμένους σας.

Οι νεότεροι θα διασκεδάσουν στο beer festival. Όσο για τους λάτρεις των μανιταριών θα ενθουσιαστούν με τη Γιορτή των μανιταριών που περιλαμβάνει μανιταροκυνήγι στο δάσος και μανιταρομαγειρέματα και διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα.